PROJEKTNI DAN 2013. Piše Minja Jelić, eko koordinatorica vrtića

Od kada radimo pod okriljem udruge „Lijepa naša“ i bavimo se ekologijom, naša je obveza jednom godišnje organizirati Projektni dan. To je poseban dan kada otvaramo vrata vrtića svim roditeljima djece vrtića i potičemo ih na zajedničku aktivnost sa svojom djecom. Koliko znači ta međusobna suradnja svih nas, mogu vam potvrditi samo oni koji su u njoj sudjelovali. Simbolika sadnje vrta ovdje je najvažnija jer kada djeca vide da su njihovi roditelji pripremali sadnice i trudili se oko vrta u vrtiću, bit će ponosni i sa zanimanjem će pratiti sve što se u vrtu događa.


Djeca su pripremala svoje sadnice za vrt puno prije nego smo krenuli na posao. U svojim skupinama sadili su grah i svakim danom uočavali promjene u izgledu i veličini. Zalijevali su ga i pazili da ima dovoljno svjetla. Pokazivali su roditeljima ponosno svoje biljčice. Neki, nažalost, nisu bili uspješni u sadnji ali to nam je samo pomoglo shvatiti koliko je uvjeta važno zadovoljiti i kako je osjetljiva i nepredvidljiva svaka biljka.


Projektni dan trebao se dogoditi tjedan ranije ali kišovito vrijeme i mokra zemlja nakratko su ga odgodili. Roditelji su bili puni razumijevanja. Dogovor je pao, sadit ćemo 13. Svibnja. Iako smo tjedan prije već skupili flance i sjemenje nismo mogli ništa učiniti, priroda je rekla svoje! Flance smo stavili u vodu i sačuvali ih, a grah?! Da ste ga samo vidjeli. Već smo pomislili da je čarobni kao u priči, rastao je u visine kao da jedva čeka da ga presadimo. Djeca su bila zabrinuta kako ćemo ga odnijeti. Srećom, sve je dobro prošlo i taj dan je došao.


Mi odgojitelji sa djecom iz područnog vrtića otišli smo u centralni vrtić u 15 sati. Roditelji su po dolasku sa svojom djecom posadili flance koje su donijeli, ali prije toga djeca su sama posadila svoj grah. Kakva je to sadnja bila! Nestrpljiva djeca krenula su i više ih nismo mogli zaustaviti. Srećom, roditelji su brzo stizali i pridružili im se. Oni koji su stigli kasnije već su mogli vidjeti bogatstvo našeg vrta. Ooo što će tu svega biti! Uz neizbježne paradajze, paprike, tikvice, mrkvice, salate...mi vam čak imamo lubenice i dinje! Od sada ćemo često odlaziti u naš „Bakin vrt“ i plijeviti ga, zalijevati, brinuti se o njemu.


A kao što uvijek biva nakon rada dobro dođe i malo igre i odmora, pa zaslužili smo! Ovom prilikom zahvaljujemo roditeljima na podršci i sudjelovanju u zajedničkim aktivnostima, nadamo se da će se dobra suradnja nastaviti i dalje.


Moramo vas još izvijestiti da smo obnovili status Eko-škole, odnosno vrtića, te kao priznanje svog rada dobili novu zelenu zastavu. Svečanost povodom stjecanja i obnavljanja statusa održana je u Globusu, Zagreb, 10. Svibnja, 2013. Uz prigodni program i druženje sa predstavnicima ostalih škola i vrtića razmijenili smo i poneko iskustvo te dobili ideje za neke nove projekte. O svemu ćemo vas izvijestiti na vrijeme a do tada.....


Kontakt podaci

DJEČJI VRTIĆ PROLJEĆE
Kloštar Ivanić


OIB:72007988952

Matični objekt Naftaplinska 23/a

Tel: 01/2892-545

Fax: 01 3899 006

Ravnateljica: ravnateljica@djecjivrtic-proljece.hr

Ravnateljica izravni telefon: 01 3899 002

Pedagog: pedagog@djecjivrtic-proljece.hr

Pedagog izravni telefon: 01 3899 008

Psiholog: psiholog@djecjivrtic-proljece.hr

Računovodstvo: djecji.vrtic1@zg.t-com.hr

Računovodstvo izravni telefon: 01 2895 545

Administracija: administratorica@djecjivrtic-proljece.hr

Službeni mobitel za upite roditelja:

099 238 65 16

 

Područni objekt Livada

Trg svetog Ivana 1

Tel.: 01 62 64 918

Pretraži sadržaj