SUDJELUJEMO U NATJEČAJU MAKE IT HEARD 2023. EUROPSKOG ŠKOLSKOG RADIJA

Piše: Zoran Buhač, pedagog

Tijekom prosinca 2022. dobili smo dopis Ministarstva obrazovanja i znanosti Republike Hrvatske o natječaju pod pokroviteljstvom Europske unije Make it heard 2023 – Youth for peace u organizaciji European School Radio gdje se od sudionika traži da participiraju u obliku pjesme ili radijske poruke.

U našoj najstarijoj predškolskoj skupini koja se zove Mišići imamo dijete iz Ukrajine. Često se događalo da djeca razgovaraju o ratu i njihovom doživljaju svijeta koji ih okružuje.

Takvi su razgovori bili inicijator ovog projekta da se napravi radijska poruka djece o temama rata, mira i slobode.

Razgovarali smo s djecom o tim temama te njihove izjave snimili i inkorporirali ih u glazbenu podlogu.

Sve je ovo nastalo dječjim izjavama koji nisu niti na koji način uređivane ili usmjeravane, već su onako zabilježene kako su ih djeca izgovorila. Smatramo da ova neposrednost u sustavu daje dodatnu vrijednost našem projektu.

Zasad ne možemo objaviti našu poruku, jer propozicije anonimnosti u natječaju to ne dopuštaju, no kada dođe vrijeme, bit će javno prezentirana.

 

 

VAŽNA OBAVIJEST!

ZBOG USKLAĐIVANJA PLATNOG

SUSTAVA DJEČJEG VRTIĆA S EUROM

UPLATNICE ZA TROŠKOVE BORAVKA

DJETETA ZA PROSINAC 2022.

BIT ĆE IZDAVANE OD

9. SIJEČNJA 2023. GODINE.


HVALA NA RAZUMIJEVANJU!

ODLUKA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ODLUKE O UTVRĐIVANJU MJERILA ZA NAPLATU USLUGE DJEČJEG VRTIĆA PROLJEĆE IZ KLOŠTAR LVANIĆA OD RODITELJA KORISNIKA USLUGA

SRETAN BOŽIĆ I NOVA GODINA!

BOŽIĆNI SAJAM NAŠIH MIŠIĆA

Piše: Zoran Buhač, pedagog

Vrijeme je Božića. No nekako se u svemu ovome pomalo izgubilo ono što bismo inače zvali božićni duh. Umjesto mira, sklada i povezanosti imamo  jurnjavu, očekivanja, popuste i preveliku zbrku u glavi o tome kome što pokloniti. S obzirom na tempo i stil života koji vodimo u posljednje vrijeme, najbolji bi poklon bio vrijeme. Vrijeme koje imamo, da ga pametno i u skladu sa srcem provedemo. Da poklonimo svoje vrijeme i pažnju onima do kojih nam je stalo. Da malo usporimo, jer ćemo jedino tako moći uživati u ovome vremenu Božića.

Djeca bome znaju usporiti. Doživljaj protoka vremena je ionako predmet subjektivnog dojma; mi odrasli sve manje pronalazimo fascinaciju većinom onoga što nas okružuje, dok je djeci sve novo i većinu toga doživljavaju upravo intenzivnim proživljavanjem i na taj način im trenuci koji, vremenski gledano, jednako traju i djeci i odraslima, njima ipak više znače i subjektivno im traju duže.

Usporenje i strpljenje je ono što nam treba, a upravo su tim osobitostima nošenja sa svijetom ovladala djeca predškolske skupine Mišići kada su u tijeku svojeg projekta Poduzetništvo u studenom i prosincu smjerno, strpljivo i pažljivo izrađivala dekoracije i sitnice za božićno ukrašavanje drvca ili doma. Načinilo se doista puno toga i to većinom od prirodnih materijala, papira, kartona, drvenih oblica, letvica, lamelica, vune…

Nakon što se napravilo, zahvaljujući prijašnjem dogovoru s načelnikom Općine Kloštar Ivanić, Željkom Filipovićem, osiguran je termin u kojem su djeca u adventskoj kućici postavljenoj na trgu svetog Ivana u Kloštru imala prilike svoje radove reklamirati, prezentirati i prodavati za dobrovoljni prilog zainteresiranom pučanstvu.

Neposrednim su se iskustvom djeca susrela s time da njihov rad nešto vrijedi i da ga mogu plasirati na tržištu. Cijenu njihove rada je još uvijek oblikovao dojam kupaca koji su po vlastitom nahođenju novčano kompenzirali za kupljeno.

Prikupljenim novcem će se na neki način (i u tome će djeca sudjelovati) unaprijediti odgojno obrazovni rad predškolske skupine mišići. Hoće li se moći organizirati kakav izlet ili nabaviti neka nova društvena igra ili što već, odlučit će se naknadno.

 

 

Više članaka...

Stranica 1 od 101

Početak
«
1

Kontakt podaci

DJEČJI VRTIĆ PROLJEĆE
Kloštar Ivanić


Sjedište vrtića Naftaplinska 23/a, Kloštar Ivanić


RADNO VRIJEME (PONEDJELJAK - PETAK): 06.00 - 16.00

Dežurstvo do 17:30

Subotom i nedjeljom vrtić ne radi.OIB:72007988952

Matični broj ustanove: 01244701

 


Matični objekt Naftaplinska 23/a

Tel: 01/2892-545

Fax: 01 3899 006

Ravnateljica: ravnateljica@djecjivrtic-proljece.hr

Ravnateljica izravni telefon: 01 3899 002

Pedagog: pedagog@djecjivrtic-proljece.hr

Psiholog: psiholog@djecjivrtic-proljece.hr

Pedagog / Psiholog izravni telefon: 01 3899 008

Računovodstvo: djecji.vrtic1@zg.t-com.hr

Računovodstvo izravni telefon: 01 2892 545

Računovodstvo izravni mobitel: 091 619 3617

Administracija: administratorica@djecjivrtic-proljece.hr

Službeni mobitel za upite roditelja:

099 807 71 49

 

Područni objekt Livada

Trg svetog Ivana 1

Tel.: 01 62 64 918

Mobitel: 099 238 65 17

 

Vrijeme Primanja stranaka*

Ravnateljica: 08.00 - 16.00

Administrativno računovodstveni odjel: 07.30 - 15.30

Pedagog: 07:30 - 14.30

Psiholog: 08.00 - 15.00

Zdravstvena voditeljica: 07.30 - 14.30 (svaki drugi tjedan)

*prema dogovoru može i u drugo vrijeme

Pretraži sadržaj