RUKSAK (PUN) KULTURE U NAŠEM VRTIĆU

Piše: Zoran Buhač, pedagog

Iako bi se moglo reći da smo običan provincijski vrtić, ali se trudimo taj veo „običnosti“ kakav se obično veže za ustanove koje nisu u (velikim) gradovima svrgnuti sa sebe neuobičajenim aktivnostima, inicijativama i projektima. Tako smo već dugi niz godina posjećeni od strane sudionika projekta Ruksak (Pun) Kulture, nacionalnog programa u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ministarstva kulture. Cilj je tog programa unijeti što više raznovrsnog sadržaja u odgojno-obrazovne ustanove koje nisu u žiži kulturnih zbivanja i nemaju dovoljno kulturnih sadržaja kao (veliki) gradovi.

Program funkcionira na sistemu prijave i odluke povjerenstva kojem će vrtiću biti dodijeljen koji sadržaj. Mi smo se do sada imali prilike susresti s plesom, glumom i glazbom, a ove smo godine zakoračili na nov teritorij likovnosti, arhitekture i prostornog uređenja.

Naši su se Mravići susreli s tetama Ivom i Kajom, arhitekticom, odnosno krajobraznom arhitekticom koje su raspoloženje ove radionice zagrijale slikovnicom „Cvjetić“ Anne Walker o djevojčici Mari koja se iz sela preselila u grad. Ova priča o susretu djeteta s gradom i svim njegovima osobitostima, s obzirom da su naša djeca sa sela upoznala je djecu sa svim onim kontrapunktima koje svaki grad ima i poslužila je kao poticaj za likovnu radionicu skiciranja naselja. Djeca su imala priliku uz pomoć mnogih materijala predočiti svoju viziju naselja na način muralnog crtanja, bojanja, lijepljenja na velikom papiru u malim skupinama. Nastala su zanimljiva rješenja koja su polazište imala u stvarnom svijetu koji djecu okružuje, ali su inspiraciju pronašla i u pročitanoj priči.

Nakon toga su Iva i Kaja dobro proučile dječje skice i na osnovu njih na terasi ispred sobe dnevnog boravka Mravića skicirale, nacrtale i obojile krajobraz čije su smjernice došle upravo iz dječjih radova.

 

OBILJEŽEN DAN BIJELJIH MAJICA U NAŠEM VRTIĆU

Piše: Zoran Buhač, pedagog

 

Obično se kaže kada pišete neki tekst da ga je lijepo završiti ili započeti nekim citatom. A što se sporta i zdravlja tiče tu stari strašni Rimljani nisu oskudijevali. Da je zdrav duh bitan zdravom tijelu (i obrnuto), već znaju i ljubitelji Eurosonga, no ta tema danas nije nikako trivijalna poput neke trominutne poskočice. U današnjem svijetu gdje više nismo „najvažniji igrači u gradu“ gdje se takozvane blagodati umjetne inteligencije nude djeci i mladima s nerazvijenim kritičkim sudom kao pomoć i rješenje u mnogim odgojno-obrazovnim i životnim situacijama.

No, naš odnos prema ovoj novotariji od nas i naše djece pretpostavlja sjedilački način života koji za bića u razvoju može biti izazovan za zdravlje i očekivani razvoj. Našoj djeci je potrebno kretanje u svim svojim oblicima i mi u dječjim vrtićima to Vašoj djeci želimo pružiti što više.

Kao podsjetnik na ovo je i Dan bijelih majica, odnosno Dan hrvatskog olimpijskog odbora koji se obilježava 10. rujna. Ovim se danom žele promovirati sve blagodati bavljenja sportom za djecu. U našem vrtiću već dugi niz godina obilježavamo ovaj dan, a ove godine smo dobili i podršku hrvatskog olimpijca Ivice Kostelića.

Draga djeco, AI neće trčati s Vama, ne može Vam dodati loptu i reći da ste baš dobri u tome, ovdje ste bitni Vi i vaša želja za kretanjem, a mi smo tu da Vam tu tome pomognemo, jer kao što su to već prije spomenuti stari strašni Rimljani rekli: „Kretanje je život!“ (“Motus Vita Est!“)

 

 

OTVORENJE PODRUČNOG OBJEKTA ŠČAPOVEC

Piše: Zoran Buhač, pedagog

Kada se u državi, koja ima velikih i duboko ukorijenjenih problema s demografskom slikom kao što je naša, taj datum valja crvenom bojom označiti u kalendaru. Jednostavno rečeno – to nije mala stvar.

Bez djece nema budućnosti, bez budućnosti nema života, bez života nema niti društva. Kada nema djece, što planirati, u kojem smjeru krenuti?

Ako je Općina Kloštar Ivanić već blagoslovljena blagorodnim natalitetom, tada ona ima budućnost, dok je na nama da toj budućnosti osiguramo što kvalitetnije uvjete za solidan i veseo rast i razvoj. Za djecu u Kloštru Ivaniću zasad nema teškoća, jer tempo otvaranja vrtićkih skupina i prostora ide pram naprijed iz godine u godinu.

Nakon proširenja iz 2010. godine, odnosno 2012. u područni objekt Livadu i velikog proširenja centralnog objekta u Naftaplinskoj ulici iz 2018. godine, još se uvijek tražilo mjesto više u našem i Vašem vrtiću. Odlikom i veoma brzim djelovanjem je društveni dom u naselju Ščapovec preuređen u prostor, koji je svoju ulogu odradio u prošlosti i preuzeo ulogu prostora koji nam je prevažan za budućnost, za djecu.

Zahvaljujući promišljenom planiranju, a zatim pomnim i kvalitetnim izvođenjem radova, stvoren je prostor koji jednoj odgojnoj skupini djece daje sve poželjne uvjete za očekivani razvoj, odgojno-obrazovni rad i predškolski odgoj i obrazovanje. Na nekim područjima rada, ovaj je objekt u nadstandardu u odnosu na druge vrtiće, dok je u drugima vlasnik svih visokih ocjena koje su nužne za rad s djecom.

Nakon ovoga procesa proširenja kojim se poboljšavaju prilike za našu djecu, veselo se ušlo u rad otvorenjem kojem su prisustvovali, načelnik Općine, članovi Općinskog vijeća i  djelatnici vrtića te uz blagoslov svećenika.

Odgojna skupina je već od slijedećeg dana krenula u ovaj prostor, igrati se, smijati se, rasti i graditi svoju i našu budućnost.

Sretno nam svima bilo!!!

 

 

UREĐENJE VRTIĆA ZA POČETAK PEDAGOŠKE GODINE

Piše: Zoran Buhač, pedagog

Krenulo je, krenulo…. Još je jedna pedagoška godina pred nama. Nadamo se s pozitivnim izazovima i ishodima. Za ovu pedagošku godinu koja kreće, možemo reći da kreće dobro, jer se upravo otvara novi područni objekt u naselju Ščapovec. Kako bismo Vam dočarali gdje će i kako Vaša djeca boravili pripremili smo Vam galeriju fotografija kako biste imali što izravniji uvid u to što su vrijedne ruke odgojiteljica Vaše djece pripremile za mališane.

ZEČIĆI

 

BUBAMARE

 

 

GUSJENICE

 

 

ZVJEZDICE

 

 

KRIJESNICE

 

 

MEDVJEDIĆI

 

 

MRAVIĆI

 

 

 

OBLAČIĆI

 

 

PČELICE

 

 

ŽABICE

 

 

PANDE

 

 

SOVICE

 

 

OBAVIJEST POLAZNICIMA DJEČJEG VRTIĆA - PODRUČNI OBJEKT ŠČAPOVEC

Poštovani roditelji,

Zbog kašnjenja u procesu koji je u ovlaštenju Osnivača, Općine Kloštar Ivanić, a odnosi se na  ishođenje dodatne kontrolne i ispitne  dokumentacije  nužne za djelotvoran početak rada  i dokumentacije neophodne za sigurnost djece tijekom njihova boravka u područnom objektu Ščapovec, moramo Vas nažalost obavijestiti kako pedagoška godina u tom objektu neće krenuti 4. rujna 2023. (ponedjeljak), već 6. rujna 2023. godine (srijeda).

 

Molimo Vas da sa sobom donesete ispunjene dokumente koje ste dobili nakon inicijalnog razgovora, uz isključivu  obvezu donošenja Potvrde o obavljenom sistematskom zdravstvenom pregledu predškolskog djeteta prije upisa u dječji vrtić koja mora biti ispunjena  i ovjerena od strane djetetova liječnika.

Ukoliko ne donesete ispunjenu i ovjerenu Potvrdu o obavljenom sistematskom zdravstvenom pregledu predškolskog djeteta prije upisa u dječji vrtić – VAŠE DIJETE TAJ DAN NEĆE MOĆI U  VRTIĆ. Neće moći u vrtić dok ne doprinesete taj dokument.

Radno vrijeme područnog objekta Ščapovec uključujući i dežurstvo je od 06.00 do 16.00 sati.

Prvi dan ne morate nositi ništa od higijenskih potrepština sa sobom, za sve drugo će Vas obavijestiti odgojiteljice tijekom prvog susreta.

Veselimo se susretu i suradnji s Vama.

Vaš Dječji vrtić Proljeće

Više članaka...

Stranica 1 od 107

Početak
«
1

Kontakt podaci

DJEČJI VRTIĆ PROLJEĆE
Kloštar Ivanić


Sjedište vrtića Naftaplinska 23/a, Kloštar Ivanić


RADNO VRIJEME (PONEDJELJAK - PETAK): 06.00 - 16.00

Dežurstvo do 17:30

Subotom i nedjeljom vrtić ne radi.OIB:72007988952

Matični broj ustanove: 01244701

 


Matični objekt Naftaplinska 23/a

Tel: 01/2892-545

Fax: 01 3899 006

Ravnateljica: ravnateljica@djecjivrtic-proljece.hr

Ravnateljica izravni telefon: 01 3899 002

Pedagog: pedagog@djecjivrtic-proljece.hr

Psiholog: psiholog@djecjivrtic-proljece.hr

Pedagog / Psiholog izravni telefon: 01 3899 008

Računovodstvo: djecji.vrtic1@zg.t-com.hr

Računovodstvo izravni telefon: 01 2892 545

Računovodstvo izravni mobitel: 091 619 3617

Administracija: administratorica@djecjivrtic-proljece.hr

Službeni mobitel za upite roditelja:

099 807 71 49

 

Područni objekt Livada

Trg svetog Ivana 1

Tel.: 01 62 64 918

Mobitel: 099 238 65 17

 

Vrijeme Primanja stranaka*

Ravnateljica: 08.00 - 16.00

Administrativno računovodstveni odjel: 07.30 - 15.30

Pedagog: 07:30 - 14.30

Psiholog: 08.00 - 15.00

Zdravstvena voditeljica: 07.30 - 14.30 (svaki drugi tjedan)

*prema dogovoru može i u drugo vrijeme

Pretraži sadržaj

Profil

Application afterLoad: 0.000 seconds, 0.88 MB
Application afterInitialise: 0.010 seconds, 3.92 MB
Application afterRoute: 0.013 seconds, 5.04 MB
Application afterDispatch: 0.060 seconds, 12.86 MB
Application afterRender: 0.076 seconds, 14.97 MB

Korištenje Memorije

15818200

11 upita evidentirano

 1. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'n4o8nc0on1ua96ru7ah8156s02'
 2. DELETE
    FROM jos_session
    WHERE ( time < '1696336492' )
 3. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'n4o8nc0on1ua96ru7ah8156s02'
 4. INSERT INTO `jos_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` )
    VALUES ( 'n4o8nc0on1ua96ru7ah8156s02','1696337392','','0','1','0' )
 5. SELECT *
    FROM jos_components
    WHERE parent = 0
 6. SELECT folder AS type, element AS name, params
    FROM jos_plugins
    WHERE published >= 1
    AND access <= 0
    ORDER BY ordering
 7. SELECT m.*, c.`option` AS component
    FROM jos_menu AS m
    LEFT JOIN jos_components AS c
    ON m.componentid = c.id
    WHERE m.published = 1
    ORDER BY m.sublevel, m.parent, m.ordering
 8. SELECT template
    FROM jos_templates_menu
    WHERE client_id = 0
    AND (menuid = 0 OR menuid = 1)
    ORDER BY menuid DESC
    LIMIT 0, 1
 9. SELECT a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.fulltext, a.sectionid, a.state, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, a.modified, a.modified_by, a.checked_out, a.checked_out_time, a.publish_up, a.publish_down, a.images, a.attribs, a.urls, a.metakey, a.metadesc, a.access, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(':', a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, CHAR_LENGTH( a.`fulltext` ) AS readmore, u.name AS author, u.usertype, g.name AS 'groups', u.email AS author_email, cc.title AS category, s.title AS section, s.ordering AS s_ordering, cc.ordering AS cc_ordering, a.ordering AS a_ordering, f.ordering AS f_ordering
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_content_frontpage AS f
    ON f.content_id = a.id
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    WHERE 1
    AND a.access <= 0
    AND a.state = 1
    AND (( cc.published = 1
    AND s.published = 1 ) OR ( a.catid = 0
    AND a.sectionid = 0 ) )
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-10-03 12:49:52' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-10-03 12:49:52' )
    ORDER BY cc.ordering,  f.ordering
    LIMIT 0, 10
 10. SELECT a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.fulltext, a.sectionid, a.state, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, a.modified, a.modified_by, a.checked_out, a.checked_out_time, a.publish_up, a.publish_down, a.images, a.attribs, a.urls, a.metakey, a.metadesc, a.access, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(':', a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, CHAR_LENGTH( a.`fulltext` ) AS readmore, u.name AS author, u.usertype, g.name AS 'groups', u.email AS author_email, cc.title AS category, s.title AS section, s.ordering AS s_ordering, cc.ordering AS cc_ordering, a.ordering AS a_ordering, f.ordering AS f_ordering
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_content_frontpage AS f
    ON f.content_id = a.id
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    WHERE 1
    AND a.access <= 0
    AND a.state = 1
    AND (( cc.published = 1
    AND s.published = 1 ) OR ( a.catid = 0
    AND a.sectionid = 0 ) )
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-10-03 12:49:52' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-10-03 12:49:52' )
    ORDER BY cc.ordering,  f.ordering
 11. SELECT id, title, module, position, content, showtitle, control, params
    FROM jos_modules AS m
    LEFT JOIN jos_modules_menu AS mm
    ON mm.moduleid = m.id
    WHERE m.published = 1
    AND m.access <= 0
    AND m.client_id = 0
    AND ( mm.menuid = 1 OR mm.menuid = 0 )
    ORDER BY position, ordering

Učitane Jezične Datoteke

Dijagnostika neprevedenih tekstova

Ništa

Dizajner neprevedenih tekstova

Ništa