LJETOVANJE 2013.

 

Dragi naši, odgajateljica Grozdana Jakovljević je zaposlila svoje ruke i napisala članak o našem ovogodišnjem ljetovanju u Crikvenici.

 

 

LJETOVANJE!!!!

 

 

Ove smo godine nakon dugo vremena odlučili uvesti organizirano ljetovanje djece preko V:Nazora u Crikvenici.Iako je na put odlučilo poći malo djece ,iskustva i doživljaje nećemo dugo zaboraviti,jer bio je to pravi pogodak.

17.6.2013.u 10,45 polazak je bio iz Zagreba.Uzbuđenje je na vrhuncu.Mame i tate veselo mašu a djeca još veselija.Prvi dio puta još je malko stišavao možda pokoji grč u želucima mališana ,no prolaskom kroz Gorski kotar postaje sve zanimljivije.Pred tunelima uzbuđenje je veliko,plješće se i veseli svakom novom prolasku a zapažanja djece su vrlo "ozbiljna".Naime Filiuzbuđeno objašnjava svima da je sad baš vidio zagorskog vuka tamo iza drveta a Franka mu protuslovi i misli da je to bio medo.No kakve god bile životinje nisu izazvale tako veliko oduševljenje kao zelena kravica koja nas je dočekala na odmorištu Ravna Gora.I naravno tu je palo prvo fotografiranje; a i glad je bila već tolika da se smazalo puno toga iz malih ruksaka.

 

 

Do mora stižemo oko 13;30 i naravno da je uzvik MOREEEEEEEEEEEEEE orio kroz cijeli autobus.Nakon smještanja u sobe(a bio je to stvarno super smještaj u staroj kamenoj vili na prvom katu s pogledom na more)odlazimo na ručak.Hm,nismo baš nešto gladni danas i onako smo prvi dan posrkali varivo ali je zato sladač sjeo baš onako super.

 

Slijedilo je upoznavanje s našim budućim trenericama i animatorima licem u lice.Djeca s nestrpljenjem čekaju prvo kupanje a one im sad tamo nešto tumače;govore kao da to njih baš sad zanima!!Malko odmora nije škodilo i nakon svega konačnoooooooooooooooooo! Prvo kupanje!!!Animatorce najozbiljnije prate dječje pokrete; ispituju znanje plivanja te potiču raznim pomagalima samopouzdanje.Trud je naravno pohvaljen.Filip Ž. baš nije nešto oduševljen tim morem i plivalicama i koječim; brunda nešto sebi u bradu, no kada vidi da ostali uživaju i baš ih briga odlučno ulazi u vodu i kreće....a tad mu nema kraja.Plivalice je odbacio; kreće sa "skokovima" kojima zadivljuje Hanu i mrmljanju više nema ni traga.

Večera prvog dana a prije toga prvo tuširanje.Dogovor oko toga je najvažniji; ali je vrlo malo upalio.Naime ispremiješani su svi šamponi, gelovi, kreme za poslije su završile svuda a teta Grozdana stala i ne može vjerovat; No nakon nekog vremena i prvog nevjerovanja slijedi "sastanak" naše sobe.Utvrdili smo pravila; dogovorili što se sve smije a što ne i krećemo ispočetka.sad je to već lakše.

Uređivanje za prvu večeru prelazi vremenski rok, jer djevojčice biraju svoje prve haljine a ima  ih ko za dva dobra butika.Pri tome Franka i Vanesa ispreturaju cijele kofere a ja se pitam koliko će mi vremena sad trebat da to sve posložim.

Nakon kupanja i večere iznenađenje je veliko jer tu je pravi disco sa muzikom za ples; a animatorice se svojski trude zainteresirati tada prisutno preko 120-ero mališana iz nekoliko vrtića.Djevojčice naravno plešu odmah i ponosno pokazuju pokrete za gangam style želeći šarmirati hrpe malih dječaka iz ostalih skupina.

Pjesmom i himnom našeg vrtića predstavili smo se uspješno svim novim prijateljima hostela.Uz ples sklopila su se nova prijateljstva.

Nakon plesa u 22i 30 odlazimo na spavanje.Prva je noć daleko od mama i tata i svih od kuće-kako li će proći???

No umor ;kupanje i hrpa doživljaja uz priču za laku noć napravili su da svi zaspe.Oko pola noći šuškanje???Što li se desilo??:Franka dolazi zabrinuta jer je jako "gladna" i misli da bi lizalica koja je protiv mučnine riješila problem,Na terasi gledajući s tetom u morske valove najfinije i najbolje se liječila glad.Nakon"obroka" odlučuje sama da je ipak vrijeme za spavanje.

Dani koji slijede puni su sunca;uživanja u kupanju.igara s animatoricama;plesa i pjesme .

Maskirani ples još je jedno veče izazvao veliko uzbuđenje.Spremanje je bilo dugo:pomno i vrlo detaljno.

.Plaža;more;sunčanje-izmjenjuju se brzo dani i već nakon 4 dana sva ekipa pliva bez pomagala.Pohvale trenerica su više nego motivirajuće; te se od plivanja prelazi na ronjenje i dolazi do izražaja svaka kavalirska gesta dječaka.Oni izranjaju kamenje djevojčicama za bazene s rakovima; dodaju im ručnike i paze na njih.Zadatak su izvršili vrlo precizno i s voljom.

Tokom boravka na ljetovanju nismo samo plivali i sunčali se.Posjet akvariju u Crikvenici sve nas je oduševio.A kako i ne bi kad nas je tamo dočekao Nemo i to baš onaj iz poznatog crtića; a to veče i sladoleda je bilo više nego obično.

Dani prebrzo prolaze u veselju i doživljaima. 21.6. smo već jako svi vješti ne sam u plivanju već i u skakanju u more.Teta i trenerice jako paze i pomažu u našim odvažnostima a rezultati su zapanjujući..i "Tko to ne može"" više ne postoji.

Kroz dane boravka dogovaramo što ćemo slijedeće;i odvažno krećemo na plovidbu brodom oko Krka;Selca i okolice.Svi odlično podnose put; pričaju se želje što bi tko volio biti kada odraste a striček Marino koji upravlja brodom priča prave morske priče.

Svakoga dana sve je ljepše; mi sve odvažniji no i vrijeme za povratak je blizu.Uf ,spremaju se koferiu; pazimo kako ćemo sve to upakirati i vratiti doma.

Umorni smo 24.6.ujutro nakon doručka posjedali u autobus i zaputili se doma.Povratak je manje zanimljiv nego put do mora tako da je vesela i složna ekipa mališana pozaspala već nakon prvog tunela.Još kratak odmor uz put i eto nas živih i zdravih u zagrljaju mama i tata.

Bilo je prelijepo; novo iskustvo za svakog mališana koje je pokazalo da su djeca daleko od svojih roditelja dovoljno zrela;dovoljno savjesna i odgovorna te da znaju zajednički postići da se svi osječaju jednako važni;vrijedni;odgovorni.

Ovakav vid iskustva pokazao je da bi trebalo mnogo toga postati pravilo a ne iznimka.

Do slijedećeg ljetovanja !

Odgojiteljica

Grozdana Jakovljević

Kontakt podaci

DJEČJI VRTIĆ PROLJEĆE
Kloštar Ivanić


OIB:72007988952

Matični objekt Naftaplinska 23/a

Tel: 01/2892-545

Fax: 01 3899 006

Ravnateljica: ravnateljica@djecjivrtic-proljece.hr

Ravnateljica izravni telefon: 01 3899 002

Pedagog: pedagog@djecjivrtic-proljece.hr

Pedagog izravni telefon: 01 3899 008

Psiholog: psiholog@djecjivrtic-proljece.hr

Računovodstvo: djecji.vrtic1@zg.t-com.hr

Računovodstvo izravni telefon: 01 2895 545

Administracija: administratorica@djecjivrtic-proljece.hr

Službeni mobitel za upite roditelja:

099 238 65 16

 

Područni objekt Livada

Trg svetog Ivana 1

Tel.: 01 62 64 918

Pretraži sadržaj